Вплив російських обстрілів може бути значно потужнішим, ніж прогнозував Нацбанк - Пишний
Вплив російських обстрілів може бути значно потужнішим, ніж прогнозував Нацбанк - Пишний

Вплив російських обстрілів може бути значно потужнішим, ніж прогнозував Нацбанк - Пишний

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Національний банк України (НБУ) наступного тижня на засіданні Комітету з питань монетарної політики розгляне оцінки впливу блекаутів на українську економіку. У січні опублікують оновлені цифри макропрогнозу з урахуванням цих чинників. Про це повідомив новопризначений голова НБУ Андрій Пишний в інтерв'ю Forbes, інформує УНН.

Цитата

«У базовому сценарії макропрогнозу ми враховували ризик, що внаслідок активізації обстрілів можуть бути недоступні до 40% генеруючих потужностей», – пояснив він.

Деталі

За його словами, в НБУ припускали, що доступ до енергопостачання вдасться доволі швидко відновлювати.

«Зміна ситуації після обстрілів 23 листопада була досить драматичною. Враховуючи ризики подальших ударів, вплив може виявитися значно потужнішим. Прогнози в нинішніх умовах - цікава матерія. Вони залежать від балансу оптимізму та песимізму у припущеннях. У разі ймовірність реалізації припущень перевищує 50%. Припущення, з якими ми виходили на спілкування з місією МВФ, багато в чому знаходять підтвердження з боку Фонду», - наголосив Пишний.

Він наголосив, що порушення енергетичної інфраструктури вже перевищують жовтневі оцінки, тому НБУ з високою ймовірністю погіршуватиме прогнози економічної активності.

Доповнення

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафонурозповів, чому настільки важливо експортувати українські продукти.

Теги по теме
Нацбанк Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом