Зеленський незадоволений рішенням ЄС про граничну вартість російської нафти
Зеленський незадоволений рішенням ЄС про граничну вартість російської нафти

Зеленський незадоволений рішенням ЄС про граничну вартість російської нафти

КИЇВ. 3 грудня. УНН. У своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський висловив невдоволення стелею цін на російську нафту, яку встановив Європейський союз, повідомляє УНН.

Відсутність рішучих кроків з енергетичного роззброєння Зеленський вважає слабкою позицією.

Цитата

«Зараз у світі завершилась – на жаль, без серйозних рішень – дискусія щодо прайс-кепів, тобто щодо обмеження експортної ціни російської нафти. Бо не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста. Росія вже завдала колосальних збитків усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку. А світ ніяк не може наважитися на її справжнє енергетичне роззброєння. Це слабка позиція», - наголосив Президент.

Він зауважив, що лише питання часу, коли все одно доведеться застосовувати сильніші інструменти.

«Шкода, що цей час буде втрачений. Логіка очевидна: якщо обмеження ціни на російську нафту – 60 доларів замість, наприклад, 30, про які говорили, зокрема, Польща та країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 мільярдів доларів. Ці гроші підуть не тільки на війну й не тільки на подальше спонсорування Росією інших, інших терористичних режимів та організацій», - додав глава держави.

Зеленський додав, що ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію якраз тих країн, які намагаються зараз уникнути серйозних рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС встановив граничну «стелю» ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель

Теги по теме
Владимир Зеленский война нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом