5 перевірених способів вбити двигун автомобіля
5 перевірених способів вбити двигун автомобіля

5 перевірених способів вбити двигун автомобіля

Попри те, що сучасні двигуни відрізняються безвідмовністю і довговічністю, їх досить легко може вивести з ладу “людський фактор”.

За роботу двигуна в оптимальному температурному режимі відповідає система охолодження.

Відмова двигуна, викликана перегріванням, може статися через занадто низький рівень охолоджувальної рідини, ламання помпи й термостата, а також через повітряні пробки в системі.

Крім того, перегрівання може виникати через низьку якість пального та невідрегульоване випередження запалювання, що веде до частих детонацій і прогоранню поршнів.

Попри рекомендації екологічно стурбованих популістів, двигун взимку прогрівати все ж таки необхідно.

Це чиста фізика – холодна і загусне масло викликає підвищений знос вузлів, крім того, різниця температур між різними деталями, що труться, на непрогрітому двигуні може досягати пари сотень градусів.

Найчастіше відбувається за недостатнього рівня моторної оливи.

Крім того, двигун може “надірватися” і від непосильного навантаження – наприклад, спробі відбуксувати слабким Ланос маршрутку-мікроавтобус.

Ніколи не пролітайте глибокі калюжі на “повному скаку” – якщо вода потрапить у циліндри через повітряний фільтр – дорогого ремонту практично не уникнути.

Подібна ситуація може виникнути, коли всередину мотора проникне охолоджувальна рідина – але якщо відразу звернуть увагу на білий дим з вихлопної труби, то можете відбутися легким переляком.

Мити двигун ми не рекомендуємо ні на стаціонарній автомийці, ні в домашніх умовах.

Сучасний двигун настільки технологічно складний, що визначення, де і що замкнуло, займе чимало часу, а ремонт – ще більше.

У підкапотному просторі краще орудувати ганчір’ям і порохотягом.

Источник материала
Поделиться сюжетом