Омбудсман «не побачив нічого поганого» у календарі з оголеними журналістками 5 каналу
Омбудсман «не побачив нічого поганого» у календарі з оголеними журналістками 5 каналу

Омбудсман «не побачив нічого поганого» у календарі з оголеними журналістками 5 каналу

Дмитро Лубінець: Я подібні ініціативи тільки вітаю. Це в принципі взагалі не може когось образити чи щось порушувати.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець «не побачив нічого поганого» в еротичному календарі, який журналістки «5 каналу» випустили, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ.

«Я не думав, що когось може образити календар, який виданий на підтримку ЗСУ. Скажу відверто: я подібні ініціативи будь-які тільки вітаю. Якщо тобі особисто не подобається, що ти бачиш на календарі, то не купуй його, а знайди інший спосіб підтримати ЗСУ. Тому моя думка, що це взагалі не може в принципі когось ображати і щось порушувати», – відповів він на запитання журналістів, передає «Радіо Свобода».

6 грудня, у День Збройних сил України, 5 канал випустив календар із фотографіями оголених журналісток. Канал назвав це акцією на підтримку армії. «Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря “без цензури”», — йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

За словами ініціаторки акції операторки Ганни Кудрявцевої, вона ініціювала проєкт, оскільки «хлопці на передовій люблять нюдси».

Представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками 5 каналу. Підписанти заявили, що виступають проти публічної об’єктивізації жінок, та закликали 5 канал відмовитись від цієї акції й не розповсюджувати календар.

Також підписанти попросили урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу. 

  • Читайте також: Оголені журналістки. Як це шкодить професії й узагальнює образ?
Фото: Дмитро Лубінець / фейсбук

 

Источник материала
Поделиться сюжетом