IFC виділила 2 млрд доларів на фінансування українського бізнесу
IFC виділила 2 млрд доларів на фінансування українського бізнесу

IFC виділила 2 млрд доларів на фінансування українського бізнесу

Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд дол, повідомило Міністерство економіки України.

Основні напрямки програми – торгове фінансування для українських банків, агросектора та підприємців малого та середнього бізнесу.

«Дуже важливим є і той факт, що керівництво корпорації підтримало пропозицію дозволити IFC працювати з державними компаніями. Це зроблено як виняток для України. Загалом же IFC практично заборонена робота з держкомпаніями», - заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, Рада директорів IFC також схвалила два окремі проєкти для приватного сектору: 1) для французької компанії EnVivo, яка має агробізнес в Україні; 2) страхування військових ризиків (через MIGA) для "Райфайзен банку".

Очікується, що таке фінансування мобілізує приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проєкту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки та інші МФО.

Теги по теме
финансирование
Источник материала
Поделиться сюжетом