Питання свободи вибору: у Канаді поки не готові ввести евтаназію для психічно хворих
Питання свободи вибору: у Канаді поки не готові ввести евтаназію для психічно хворих

Питання свободи вибору: у Канаді поки не готові ввести евтаназію для психічно хворих

Влада Канади відкладає плани, які дозволили б людям з психічними захворюваннями отримати доступ до смерті за допомогою лікаря: багато медиків побоюються, що система охорони здоров’я не готова справлятися зі складними випадками.

Очікується, що з березня 2023 року Канада стане однією з небагатьох країн у світі, де дозволена евтаназія при хронічних психічних розладах.

— Ми повинні рухатися вперед обачно.

Ми знаємо, що нам потрібно отримати це право, щоб захистити вразливих, а також підтримати автономію і свободу вибору людини, — заявив міністр юстиції Девід Ламетті.

Более чем $1 млрд: Минздрав назвал масштабы ущерба медицинской отрасли.

Повідомляється, що і він, і міністр психічного здоров’я і наркозалежності країни Керолайн Беннетт підтвердили свою впевненість в наявності адекватних процесуальних гарантій.

Коли в 2016 році в Канаді вперше були ухвалені закони, що дозволяють евтаназію, право на цю процедуру мали тільки пацієнти з невиліковною хворобою.

Але в 2019 році суддя Квебеку визнав це правило неконституційним, підштовхнувши законодавців до внесення змін до існуючих законів, включивши дорослих, смерть яких не була розумно передбачуваною.

Законопроект C-7, ухвалений у березні 2021 року, відбив побоювання суду, але законодавці ввели дворічну заборону на пацієнтів з психічними захворюваннями, що дало їм більше часу для вивчення питання.

Це дослідження має закінчитися 17 березня.

В останні тижні психіатри говорили про недостатню готовність системи охорони здоров’я.

У повідомленнях ЗМІ також висвітлювалися спірні випадки, що все більше поляризувало проблему.

Источник материала
loader
loader