Якщо хочете приготувати на Новий рік дієтичну м’ясну страву, то обирайте індичку.
Якщо її запекти , то м’ясо буде дуже ніжним і соковитим.
Додайте до нього соус із запеченого солодкого перцю з горіхами, а для яскравості — апельсин, радить шеф Євген Клопотенко.
Філе можна готувати по-різному – смажити, тушкувати, варити, але саме запечене смакує найкраще.
До того, ж це найпростіший та корисніший спосіб приготування.
А щоб філе індички не пересушити, то запікайте його довгий час за низької температури — 2,5 години за температури 125 градусів.
800 г філе індички.
1 червоний солодкий перець.
2 апельсини.
2 ст.
волоських горіхів.
3 зубчики часнику.
1 ч.
2 ст.
соняшникової олії.
сіль і перець до смаку.
Духовку розігрійте до температури 125 градусів.
Зачистьте від плівок філе індички.
З усіх боків натріть м’ясо сіллю та перцем, полийте соняшниковою олією.
Викладіть філе у рукав для запікання та герметично його запакуйте.
Викладіть на деко та поставте у розігріту духовку на 2,5 години.
Червоний солодкий перець добре помийте та просушіть паперовим чи кухонним рушником.
Ножем зробіть невеличкий надріз, аби могло виходити повітря.
Загорніть овоч у фольгу разом із неочищеними зубчиками часнику, трохи підсоливши.
Через 2,5 години розріжте рукав із м’ясом та перемкніть режим духовки на гриль, якщо є такий.
Перець у фользі теж поставте у духовку.
Запікайте все ще 10 хвилин.
Розкрийте фольгу із солодким перцем, дайте йому трошки охолонути та очистьте від шкірки та насінної коробки.
Зубчики часнику також очистьте.
У чашу блендера викладіть запечений перець і часник, влийте 1 ст.
соняшникової олії, всипте 2 ст.
ложки волоських горіхів, посоліть та поперчіть до смаку.
Почему селедка под шубой — полезный салат: рассказывает диетолог.
Вичавіть у чашу сік одного апельсина і перебийте блендером до консистенції соусу.
З другого апельсина виріжте м’якоть.
Для цього потрібно спочатку ножем зрізати шкірку разом із білою частиною, а потім відокремити кожну часточку.
Викладіть філе індички на соус, додайте філе апельсина та посипте 1 ч.