FIA заборонила учасникам автоспорту політичні заяви
FIA заборонила учасникам автоспорту політичні заяви

FIA заборонила учасникам автоспорту політичні заяви

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Керівний орган автоспорту, FIA, вжив жорстких заходів проти учасників, які роблять «політичні, релігійні та особисті заяви чи коментарі» у своїх оновлених правилах наступного сезону, інформує УНН.

Деталі

Міжнародний спортивний кодекс організації щодо «порушення правил» тепер вважає правопорушенням «загальний виступ і демонстрацію політичних, релігійних та особистих заяв або коментарів, зокрема, порушуючи загальний принцип нейтралітету, що просувається FIA».

FIA управляє чемпіонатами Формули-1, світового ралі (WRC) та чемпіонатів на витривалість (WEC).

З січня 2023 року будь-які заяви мають бути «попередньо схвалені у письмовій формі FIA для міжнародних змагань або відповідним ASN (Національним спортивним управлінням) для національних змагань у межах їхньої юрисдикції».

Проте характер санкцій, які будуть за порушенням правил, не уточнюється.

Доповнення

В останні роки кілька відомих гонщиків Формули-1 використовували гонки Гран-прі, щоб відкрито відстоювати свою позицію, зокрема, розміщуючи повідомлення на своєму одязі чи шоломі.

У 2020 році семиразовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон одягнув на подіум Гран-прі Тоскани футболку з написом «Арештуйте поліцейських, які вбили Бреонну Тейлор», маючи на увазі смертельне вбивство чорношкірої жінки в її будинку.
Дія Хемілтона змусили FIA переглянути свої протокольні правила під час церемоній після гонки.

2021 року німець Себастьян Феттель носив футболку на захист гомосексуалістів під час Гран-прі Угорщини, а зовсім недавно - шолом, який засуджує видобуток нафтоносних пісків у Канаді на Гран-прі Канади.

Источник материала
loader
loader