МОЗ запускає систему обліку ліків у лікарнях e-Stock
МОЗ запускає систему обліку ліків у лікарнях e-Stock

МОЗ запускає систему обліку ліків у лікарнях e-Stock

У новій системі пацієнти зможуть моніторити наявність препаратів у лікарнях.

Міністерство охорони здоров’я запускає пілот системи обліку ліків e-Stock, яка збиратиме повний цикл даних про обіг медичних товарів, закуплених коштом державного бюджету, 

Як повідомили в міністерстві, система міститиме інформацію про наявність препаратів у лікарнях, про потреби медичних закладів, а також звіти про використання ліків та їх утилізацію.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, система управління запасами ліків має забезпечити рівний доступ до лікування для всіх пацієнтів.

«Зараз інформація про те, які медичні товари наявні у лікарні, розрізнена та часто не актуальна. Через це пацієнтам іноді складно отримати безкоштовне лікування, а державі – ефективно закуповувати та розподіляти товари», – відзначає Ляшко.

У МОЗ відзначають, що поява електронної системи обліку зробить інформацію про ліки доступною для пацієнтів

До січня 2024-го система буде працювати в експериментальному режимі. 162 заклади охорони здоров'я вже підключені до e-Stock та подаватимуть через неї потреби в медичних товарах на 2023 рік. Поки що йдеться про препарати для лікування онкології, а також ендопротези і набори для трансплантації.

Усі медзаклади в Україні вестимуть документацію в єдиній електронній системі. Медичні дані українців зберігатимуться в єдиній базі даних, де вони будуть доступними як пацієнтам, так і медпрацівникам.

  • Читайте також: Антибіотики за е-рецептом: як це працює

Ілюстрація: Медичні закупівлі України / фейсбук

Теги по теме
Министерство здравоохранения
Источник материала
Поделиться сюжетом