Як користуватися генератором та не постраждати: практичні поради
Як користуватися генератором та не постраждати: практичні поради

Як користуватися генератором та не постраждати: практичні поради

Внаслідок кризової енергетичної ситуації, в Україні набули широкого розповсюдження генератори всіх видів та розмірів. Щоб користуватися ними безпечно, треба дотримуватися суворих правил. Це стосується як протипожежної безпеки, так і заходів, що унеможливлюють отруєння чадним газом.

Щоб не постраждати, рекомендується купувати генератори від відомих виробників та у офіційних точках продажу. Не варто брати пристрої без документів чи купувати їх “з рук”. Так, вартість генераторів останнім часом зросла - на Розетці вони починаються від 21 000 гривень. Але краще грати в казино Ельслотс, щоб заробити на пристрій. Ніж ризикувати власним життям, економлячи на безпеці.

Як користуватися генераторами безпечно

Генератор є пристроєм, використання якого несе в собі одразу кілька значних ризиків.

По-перше, генератор працює на пальному - бензині, дизелі чи інших видах. Це автоматично надає пристроєві високого рівня пожежонебезпечності. Достатньо однієї іскри, що наробити біди. А за неправильної експлуатації - можливий навіть вибух.

У новинах уже з'явилися повідомлення про пожежі, викликані неправильним використанням генераторів. Чи використанням пристроїв, які знаходилися у несправному стані. Тому треба з усією серйозністю відноситися до подібних ризиків.

По-друге, робота генератора супроводжується виділенням чадного газу.

Найголовніше, що варто пам'ятати - генератор можна встановлювати лише за межами приміщення, на відкритому просторі. Суворо забороняється встановлення генератора у квартирі чи навіть на балконі.

По-перше, за подібних умов неможливо дотримуватися правил пожежної безпеки. По-друге, в закритих приміщеннях чи поблизу знаходження людей ризик отруєння майже гарантований. Тому цей засіб електроживлення доступний лише для жителів приватних будинків чи бізнесів.

У багатоповерхівках використання генератора можливе лише за умови встановлення на прибудинковій території. Так якщо є хтось, хто контролює його роботу - наприклад, консьерж.

Звичайно, жителі перших поверхів можуть ризикнути та поставити генератор за вікном. Але, враховуючи попит на ці пристрої - великий ризик залишитися без дорогої машини.

Як користуватися генератором та не постраждати: практичні поради - Фото 1

Правила поводження з генераторами

Використання генераторів вимагає дотримання цілого ряду протипожежних заходів:

  1. Відстань між пристроєм та будівлями має складати не менше 6 метрів. Це вбереже від поширення пожежі у разі займання генератора. А також захистить людей від потрапляння чадного газу у вікна чи двері.

  2. Не можна використовувати генератори за вологої погоди. Необхідно тримати їх у сухому стані, захищати від опадів.

  3. Пальне та мастило для генераторів має зберігатися на відстані не менше 10 метрів від працюючого пристрою. Це убереже від вибуху в разі пожежонебезпечної ситуації.

  4. Необхідно суворо дотримуватися строків роботи генератора, вказаних у його документації. Так рекомендується виключати пристрій як мінімум на півгодини після кожних 5 годин роботи.

  5. Заправка генератора можлива лише після зупинки його роботи та охолодження. Суворо заборонено заправляти паливо, якщо генератор працює чи є гарячим! Такі дії несуть високий ризик пожежі!

  6. Не можна підключати генератори до електричної розетки.

  7. Також забороняється об'єднувати генератори у ланцюг чи встановлювати поряд одразу кілька працюючих генераторів.

Відносьтеся до використання генераторів відповідально! Адже це може вберегти ваше здоров'я та життя.

Источник материала
loader
loader