5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Харкові працівника телеканалу ув’язнили на 10 років за виготовлення листівок для окупантів
У Харкові працівника телеканалу ув’язнили на 10 років за виготовлення листівок для окупантів

У Харкові працівника телеканалу ув’язнили на 10 років за виготовлення листівок для окупантів

Чоловік друкував листівки з георгіївською стрічкою, літерою Z та російським триклором.

Дзержинський районний суд міста Харкова визнав артдиректора телеканалу «Тоніс-Центр», що працює в місті під брендом 7 каналу, винним у колабораціонізмі. Його ув’язнили на 10 років. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 28 грудня.

Колишній працівник телеканалу, починаючи з квітня, виготовляв та друкував листівки з георгіївською стрічкою, літерою Z, російським триклором та лозунгами «Работайте братья! Победа за нами! Мы на своей земле!».

Ці листівки він у електронному вигляді надсилав дочці, яка є громадянкою Росії і живе у Москві. Вона звернулася до президента РФ та міністерства оборони з пропозицією розповсюджувати їх у збройних силах Росії, а також  незаконних збройних формувань «ЛНР» і «ДНР», які задіяні у війні проти України, для «підняття бойового духу». У травні жінка отримала згоду на виготовлення листівок.

Через телеграм чоловік надсилав дочці файли для друку. У середині квітня 2022 року за один день було надруковано 1000 примірників. 

Чоловік у суді визнав свою провину та розкаявся. Розповів, що прийняв рішення зайнятися проросійською агітацією після спілкування телефоном з донькою та надивишись російських телепрограм.

В окремому провадженні триває розслідування також щодо дочки обвинуваченого.

Чоловіка викрили та заарештували у серпні.

Нагадаємо, СБУ від початку вторгнення викрила понад 1200 проросійських агітаторів. Майже 600 з них уже отримали повідомлення про підозру.

Фото: Офіс генпрокурора України

Теги по теме
оккупация пропаганда
Источник материала
Поделиться сюжетом