Кокпіт майбутнього: Chrysler показав панель приладів на 37 дюймів
Кокпіт майбутнього: Chrysler показав панель приладів на 37 дюймів

Кокпіт майбутнього: Chrysler показав панель приладів на 37 дюймів

На виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show (CES) 2023, що відкрилася в американському Лас-Вегасі, компанія Chrysler анонсувала інформаційно-розважальну систему нового покоління.

Про це повідомляє пресслужба американського автовиробника.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ.

ВСЕ ПРО АВТО.

Американський автовиробник представив концепт двомісного кокпіту із новою інформаційно-розважальною системою на базі електромобільної платформи Stellantis STLA.

Її головна особливість – два горизонтально витягнуті тачскрини, розраховані на водія та переднього пасажира: діагональ становить 37,2 дюйма (94,4 см).

Вони займають майже всю передню панель, одночасно виконуючи роль віртуальної панелі приладів, дисплея мультимедіа та органу управління різними функціями автомобіля.

Нова інформаційно-розважальна система здатна користуючись з технологій штучного інтелекту навчатися та підлаштовуватися під кожного водія з урахуванням його навичок та потреб.

Доступ до інтернету дозволяє робити налаштування, програмувати різні функції та оновлювати програмне забезпечення “через повітря”.

Крім того, у систему входить віртуальний помічник, який буде пропонувати маршрути для поїздок, рекомендувати місця для паркування та зарядки та ін.

У Chrysler також розповіли, що майбутні електромобілі на платформі STLA отримають “автопілот” третього рівня: він дозволить водіям прибрати руки з кермового колеса і відводити погляд від дороги (завдяки технології STLA Auto.

Теги по теме
Технологии
Источник материала
Поделиться сюжетом