Зеленський пообіцяв нові санкції щодо росіян
Зеленський пообіцяв нові санкції щодо росіян

Зеленський пообіцяв нові санкції щодо росіян

Президент України Володимир Зеленський наприкінці 318-го дня війни звернувся до народу. Він згадав про богослужіння Епіфанія в Лаврі, засідання РНБО та пообіцяв нові санкції проти росіян, які виправдовують війну.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Я був радий сьогодні бачити, скільки людей, скільки наших воїнів прийшли на службу Божу в храм Києво-Печерської лаври – у те святе місце, яке є одним із витоків української культурної традиції.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Дуже важливо, що в лаврі сьогодні прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну і що ніхто більше не буде робити українське чужим у лаврі. Українська незалежність має бути міцною в усіх її елементах і буде такою. Завжди. Ми з вами це забезпечуємо.

Підписав сьогодні укази про запровадження в дію рішень РНБО – відбулося чергове засідання.

По-перше, ми затвердили загальний план роботи РНБО в цьому році. Головний пріоритет – це убезпечення нашої незалежності, зміцнення нашої здатності оборонятись – усіма кроками, які необхідні, усіма засобами, які спрацюють.

По-друге, є проміжний підсумок у роботі щодо багатьох громадян Росії та пов’язаних із нею осіб, які виправдовують війну, допомагають її вести чи оспівують державу-терориста. Сьогодні є перший такий санкційний список – будуть наступні рішення щодо санкцій проти таких осіб.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу», – сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні, 7 січня, митрополит Київський і всієї України УПЦ/ПЦУ Епіфаній проводить святкову службу в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Крім того, Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження персональних санкцій проти низки росіян.

Читайте також:

  • Переворот у Лаврі: хто тепер господар? Інтерв’ю з керівником Києво-Печерського заповідника
  • Чи є життя після Томосу? Як церкви ділитимуть лаври
Источник материала
loader
loader