Китай заявляє, що спалах COVID заразив 80 відсотків населення
Китай заявляє, що спалах COVID заразив 80 відсотків населення

Китай заявляє, що спалах COVID заразив 80 відсотків населення

КИЇВ. 22 січня. УНН. Імовірність великомасштабного повторного поширення COVID-19 у Китаї в найближчі кілька місяців малоймовірна, оскільки 80 відсотків населення країни інфіковано. Про це заявив головний епідеміолог Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Ву Цзунью, повідомляє УНН.

Епідеміолог заявив, що масове переміщення людей під час тривалих святкувань Нового року за місячним календарем, може призвести до поширення пандемії, підштовхнувши інфекцію в деяких районах, але друга хвиля COVID навряд чи можлива в найближчі два-три місяці.

Це пов'язано з тим, що триваюча хвиля епідемії, спричинена переважно кількома відгалуженнями штаму Omicron, «уже заразила 80 відсотків населення», — цитує Ву Цзунью Аljazeera.

Додамо

У зв'язку зі святкуваннями Нового року в Китаї очікується близько п'яти мільярдів пасажирських поїздок, і виникли побоювання з приводу нових спалахів у сільських районах, які менш пристосовані для боротьби з великою кількістю інфекцій. Водночас уряд країни нещодавно заявив, що пік цього спалаху коронавірусу було подолано.

У грудні 2022 року Китай різко відмовився від політики «нульового Covid» після трьох років з моменту введення одних із найжорсткіших антипандемічних обмежень у світі.

Через місяць після скасування жорстких обмежень, представники влади заявили, що Китай повертається до нормального життя.

Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
loader
loader