Франція вивчає можливість відправлення танків Leclerc Україні
Франція вивчає можливість відправлення танків Leclerc Україні

Франція вивчає можливість відправлення танків Leclerc Україні

КИЇВ. 25 січня. УНН. Франція продовжує вивчати можливість відправлення своїх важких танків Leclerc до України, заявила прем'єр-міністр Елізабет Борн. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Франція вже надала свою сучасну артилерійську систему Caesar, систему протиповітряної оборони Crotale, а нещодавно, серед іншого, свій високомобільний легкий танк AMX-10 RC.

Перші 14 ББ АМХ-10 мають бути передані Україні наприкінці лютого, загалом очікується передача близько 40 одиниць.

Цитата

"Що стосується танків Leclerc, ми продовжуємо наш аналіз з міністерством збройних сил", - сказала Борн парламенту. "Питання допомоги для України не обмежується тією чи іншою зброєю".

"Політичних заперечень немає", - сказало AFP джерело в міністерстві оборони Франції на умовах анонімності. "Україна шукає не "Леклерки", а "Цезарі" та "Кроталіси", - додало джерело.

Джерело додало, що будь-яке рішення про їх надання не повинно бути "ескалацією", має пропонувати "реальні та ефективні" вигоди для України та не має підривати обороноздатність Франції.

Париж все ще веде переговори з Італією про постачання Україні системи протиповітряної оборони MAMBA і сподівається поставити більше ракет Crotale, повідомили джерела в Міністерстві оборони.

Доповнення

Франція має близько 200 Leclerc, які були зроблені оборонною групою Nexter System.

Президент Франції Еммануель Макрон виклав умови постачання важких танків Україні у вихідні, заявивши в неділю, що на даний момент нічого не виключено.

Теги по теме
война Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом