Встановлення обов'язкове: Apple випустила важливе оновлення для своїх старих пристроїв
Встановлення обов'язкове: Apple випустила важливе оновлення для своїх старих пристроїв

Встановлення обов'язкове: Apple випустила важливе оновлення для своїх старих пристроїв

Apple оновила прошивку iPhone 5s та інших старих гаджетів / фото ua.depositphotos.com

Apple раптово випустила по два оновлення для майже десятирічного iPhone 5s та інших застарілих пристроїв. Всі вони містять важливі виправлення помилок, що належать до системи безпеки.

Виправлення безпеки можна встановити на будь-яку версію iOS, з 12-ї по 15-у. Найстарішим телефоном, для якого вийшло оновлення, виявився випущений в 2013 році iPhone 5s, повідомляє видання Appleinsider.

Аналогічне оновлення з виправленнями безпеки та дрібними доопрацюваннями отримали старі ноутбуки та планшети. Розмір оновлення становить близько 300 МБ, для установки досить зайти в налаштування і запросити оновлення. Для установки необхідно 50% заряду пристрою.

Відео дня

В оновленні, крім усього іншого, виправляється серйозна уразливість WebKit, яка дозволяє спеціально створеному зловмисниками веб-контенту запускати виконання шкідливого коду. Щобільше, вразливість активно використовується кіберзлочинцями. 

Повний список пристроїв, які отримали апдейт, виглядає так:

Разом з тим Apple відкрила доступ до iOS 16.3 з iPadOS 16.3 всім охочим. Також стала доступна iOS 15.7.3 для старих iPhone, що не підтримують iOS 16.

З помітних оновлень iOS 16.3 можна виділити можливість посилити безпеку Apple ID за допомогою фізичного ключа, підтримку HomePod другого покоління, а також зміни в роботі SOS. Крім цього, усунуто ряд багів.

Раніше в мережі показали, як буде виглядати наступне покоління iPhone. Всі смартфони серії iPhone 15 отримають "інтерактивний виріз" і вигнуті до тильної кришки грані, а Pro-версії отримають більш тонкі рамки навколо дисплея.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Apple зробить iPhone 15 Pro гіршим, ніж 15 Ultra: про що йдеться
  • Власників смартфонів на Android попередили про новий небезпечний вірус
  • Як врятувати кабель iPhone від поломки: спробуйте ці прості лайфхаки
Источник материала
Поделиться сюжетом