Шмигаль анонсував фінансовий «Рамштайн»
Шмигаль анонсував фінансовий «Рамштайн»

Шмигаль анонсував фінансовий «Рамштайн»

Україна працює з партнерами над нарощенням постачання автотрансформаторів, розподільних пристроїв, генераторів та іншого обладнання

На цьому на засіданні уряду наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Спільно розробляємо нові інструменти підтримки тих домогосподарств, які прагнуть встановити альтернативні джерела енергії. Прагнемо збільшити імпорт електроенергії з Європи. Скоро матимемо для цього більші технічні можливості. Очікуємо від партнерів фінансової підтримки цієї ініціативи», — відзначив глава уряду.

За словами Шмигаля, до кінця тижня очікується засідання Секретаріату координаційної платформи донорів для підтримки України або так званий фінансовий «Рамштайн». Платформа діятиме в трьох основних напрямках: стала короткострокова і довгострокова підтримка України, міжнародне фінансування та координація реформ і розвитку приватного сектору. У форматі фінансового «Рамштайну» співпрацюватимуть Україна, країни ЄС та G7, МВФ, ЄІБ, ЄБРР, ОЕСР та інші міжнародні фінансові організації.

Обидва формати — і енергетичний, і фінансово-економічний «Рамштайни» стосуються забезпечення додаткової стійкості держави та виконання двох головних завдань, які стоять перед урядом.

«Перше — це повноцінне фінансування всіх критичних видатків, особливо, що стосується проектів відновлення. Друге завдання — це успішне проходження опалювального сезону та збереження цілісності нашої енергосистеми», — зауважив очільник уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги по теме
Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом