Українські розробники розповіли, як війна вплинула на нову частину серії шутерів Metro
Українські розробники розповіли, як війна вплинула на нову частину серії шутерів Metro

Українські розробники розповіли, як війна вплинула на нову частину серії шутерів Metro

Metro Exodus / фото 4А Games

Metro — це серія постапокаліптичних шутерів про виживання в тунелях московського метро і на просторах Росії. За її створення відповідальна українська студія 4А Games, яка має офіси в Києві і на Мальті. Після повномасштабного вторгнення РФ команда переосмислила історію наступної частини франшизи. За словами розробників, всі складні теми, які піднімаються в іграх серії, стали буденністю для українців.

Такою інформацією 4А Games поділилася на офіційному сайті. Творці написали: "Наступна гра Metro змінюється на краще. І не тільки через обставини, в яких ми опинилися. Ми ніколи не приховували, що серія Metro завжди несла в собі сильне політичне та антивоєнне послання. Так, ми завжди хотіли розважити вас і занурити в наш постапокаліптичний світ, але ми також хотіли розповісти важливішу історію. І війна в Україні змусила нас переосмислити, про яку історію має бути наступна Metro. Усі теми Metro — конфлікт, влада, політика, тиранія, репресії — тепер є частиною нашого повсякденного життя. Тому ми приймаємо їх і вплітаємо в гру з новою метою".

4А Games також повідала про складнощі створення нового шутера в умовах війни. Більшість членів студії — українці і проживають у рідній країні. Вони, як і всі жителі держави, змушені ховатися в притулках, коли звучать сигнали повітряної тривоги. А в київському офісі нерідко немає світла і води.

Відео дня

"Наша "нова" норма... вона не є нормальною в будь-якій її уяві. Це життя у воєнний час, і воно неминуче формує ігри, які ми робимо", — додали в 4А Games.

Студія намагається забезпечити співробітників у матеріально-технічному плані та підтримує волонтерські ініціативи розробників. Частина членів команди займаються доставкою продуктів харчування та медикаментів на передову для українських захисників.

4А Games окремо згадала, що створює кілька проектів і працює над чимось дорогим "нашому і вашому серцю". А ще студія відкрила доступ до Exodus SDK — пропрієтарного рушія серії Metro. Це допоможе реалізувати модифікації до проектів у франшизі. Технологія безкоштовно поширюється в Steam і Epic Games Store.

Нова частина Metro: що відомо

  • Про гру вперше згадали в серпні 2019 року. Так як 4А Games належить шведському холдингу Embracer Group, про проект розповіли в рамках фінансового звіту компанії.
  • Деталей нової Metro поки майже немає. За сценарій шутера відповідав російський письменник і автор книг "Метро" Дмитро Глуховський, але чи співпрацює 4A Games з ним зараз, невідомо. Гра також вперше в серії обзаведеться мультиплеєром.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Гравець в Skyrim зміг прокачати всі навички до максимуму, не покидаючи стартового міста
  • Продажі The Last of Us зросли на сотні відсотків завдяки однойменному шоу від HBO
  • У Minecraft відтворили будинок Кратоса з нових частин God of War (фото)
Теги по теме
PlayStation 5 Xbox
Источник материала
Поделиться сюжетом