Залужний відреагував на скандал із "завищеними цінами на продукти для ЗСУ" та заговорив про покарання
Залужний відреагував на скандал із "завищеними цінами на продукти для ЗСУ" та заговорив про покарання

Залужний відреагував на скандал із "завищеними цінами на продукти для ЗСУ" та заговорив про покарання

Залужний закликав розслідувати інцидент.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на скандал із завищеними цінами на продукти харчування для ЗСУ. Він наголосив, що в Міністерстві оборони сповідується "нульова толерантність до корупції". 

Про це він написав у соцмережах. 

Залужний наголосив, що через повномасштабну війну Росії проти України, потреби ЗСУ стрімко зросли, проте військове керівництво долає ці виклики. 

"Військовослужбовці Збройних Сил забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості. У Міноборони та Збройних Силах України сповідується нульова толерантність до корупції. Тому будь-яка інформація про можливі її прояви повинна ретельно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування", - наголосив Залужний. 

Головнокомандувач ЗСУ закликав не "перекладати відповідальності чи провини підлеглих на керівників", оскільки це шкодить армії та суперечить стандартам НАТО. 

Скандал із продуктами харчування у Міноборони 

Раніше одне із українських видань поширило інформацію про те, що Міноборони закуповує харчі для ЗСУ за значно завищеними цінами. Мовляв - дешевше навіть у супермаркетах. 

Це викликало скандал та хвилю обурення у суспільстві. Після цього міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що ЗМІ маніпулюють даними та поцікавився, чому це оприлюднили саме напередодні "Рамштайну". 

Також після скандалу в НАБУ повідомили, що їхні детективи розслідують можливі зловживання, а заступник Резнікова, який відповідав за тилове забезпечення подав у відставку. 

Читайте також:

  • Американець пожертвував Залужному мільйон доларів, які він віддав на ЗСУ: продовження історії 
  • Залужний отримав у спадок мільйон доларів та віддав усі кошти на ЗСУ
  • Залужний у Польщі вперше зустрівся з генералом армії США Марком Міллі: про що говорили

Міноборони звинуватили в закупівлі продуктів за завищеними цінами

Источник материала
Поделиться сюжетом