Держприкордонслужба відреагувала на поїздку Тищенка у Таїланд
Держприкордонслужба відреагувала на поїздку Тищенка у Таїланд

Держприкордонслужба відреагувала на поїздку Тищенка у Таїланд

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Зміни до рішення РНБО уряд має напрацювати протягом п’яти днів, зазначили у прикордонному відомстві.

 
Народний депутат Микола Тищенко залишив Україну, поїхавши за кордон згідно із правилами перетину кордону, що діють на сьогодні. Про це у четвер, 26 січня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Держприкордонслужбу.
 
“Зміни до рішення РНБО уряд має напрацювати протягом п’яти днів. А наразі пропуск громадян через кордон здійснюється виключно у межах норм законодавства України, що регламентує Правила перетину кордону, які є чинними на момент перетину кордону особою”, – заявили у прес-службі прикордонного відомства.
 
Там нагадали, що РНБО раніше ухвалила рішення про заборону виїзду чиновникам за кордон, згідно з яким перетинати кордони України їм можна буде виключно у службових цілях. Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію відповідного рішення РНБО 23 січня. Згідно з указом, у п’ятиденний термін Кабмін має розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути тільки реальне службове відрядження.
 
Також прикордонники нагадали, що виїзд чоловіків-нардепів за кордон здійснюється за такими документами:
 
  • у разі виїзду за паспортом громадянина України для виїзду за кордон – підтвердження статусу народного депутата України;
  • у разі виїзду за дипломатичним паспортом або службовим паспортом за наявності документів, що посвідчують факт виїзду за кордон у службове відрядження та підтвердження статусу народного депутата України.
 
Зі свого боку спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вже заявив, що не підписував розпорядження на відрядження у Таїланд для Тищенка.
 
“Миколу Тищенка нікуди за кордон не відряджав. Відповідно, і розпорядження на відрядження у Таїланд я, як голова Верховної Ради України, не підписував”, – зазначив він.
 
Раніше у четвер стало відомо, що Микола Тищенко перебуває у Таїланді. Посольство України у цій країні повідомило, що нардеп має намір провести зустріч з українською громадою для “поліпшення взаємодії” в одному з готелів Бангкока.
 
Також сьогодні стало відомо, що Тищенка виключено з партії Слуга народу і звільнено з посади заступника голови фракції.
 



Джерело

Теги по теме
Украина граница депутат
Источник материала
Поделиться сюжетом