Прем'єра воєнної драми «Мирний-21» відбудеться в лютому
Прем'єра воєнної драми «Мирний-21» відбудеться в лютому

Прем'єра воєнної драми «Мирний-21» відбудеться в лютому

Стрічка кінорежисера Ахтема Сеітаблаєва розповідає реальну історію луганських прикордонників, які дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці.

Воєнна екнш-драма «Мирний-21» кінорежисера Ахтема Сеітаблаєва про луганських прикордонників покажуть в українському прокаті з 22 лютого. Про це повідомила пресслужба компанії «Кіноманія».

Створення фільму розпочали ще у вересні 2021 року. Зйомки проходили у Києві та у Військовій частині міста Васильків Київської області (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил). Співпродюсерка фільму Марія Дончик  розповіла, що ву перші дні повномасштабного вторгнення Військову частину та плац, які з’являються в деяких сценах фільму, знищили російські снаряди.

Кіносценаристами фільму стали Ярослав Яріш та Сергій Касторних. До розробки сценарію також долучився Анатолій Коцюрба — чинний полковник Державної прикордонної служби.

«Як військовий, спочатку я виступив в ролі консультанта на етапі створення сценарію: допомагав Ярославу та Сергію у питаннях, пов'язаних зі специфікою служби прикордонників, традиціях і правилах спілкування військових. Пізніше мені запропонували роль співсценариста — мій хист помітив режисер. Найбільш обсяг роботи був пов'язаний із написанням бойових сцен та діалогів між командуванням та підлеглими. Цей фільм — про вірність присязі і про військовий обов'язок, про довіру між людьми та про боротьбу зі страхом і спокусою», — розповів Коцюрба.

Події стрічки розгортаються на сході України на початку 2014 року і розповідають про луганських прикордонний загін, бійців якого намагаються змусити зрадити свою країну сепаратисти та російські спецслужби. Назву фільму обрали не випадково, адже Мирний-21 — це адреса кварталу, де був розташований луганський прикордонний загін.

Ахтем Сеітаблаєв зазначив, що «Мирний-21» став одним із останніх повнометражних проєктів для актора Паші Лі, якого на початку березня російські окупанти вбили в Ірпені. 

Нагадаємо, до великої війни прем'єра стрічки мала відбутися 30 квітня, на День українського прикордонника. Однак Ахтем Сеітаблаєв пішов на фронт, і зараз є начальником служби зв'язків зі ЗМІ 241-ї окремої бригади ЗСУ.

Фото: кадр з фільму «Мирний-21»


Теги по теме
российская агрессия украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом