Індія запускає свою першу назальну вакцину від COVID
Індія запускає свою першу назальну вакцину від COVID

Індія запускає свою першу назальну вакцину від COVID

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Індія схвалила свою першу назальну вакцину від Covid. Виготовлений Bharat Biotech, препарат iNCOVACC вводиться у вигляді крапель і стимулює імунну відповідь у тканинах, що вистилають порожнину носа, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

У листопаді управління з контролю за обігом лікарських засобів Індії схвалило використання iNCOVACC як гетерологічну бустерну дозу — бустерну дозу для людей, які раніше отримали дві дози двох основних індійських вакцин Covishied або Covaxin — в екстрених ситуаціях серед дорослих.

У грудні її схвалив регулювальний орган як первинну вакцину і для подальшої ревакцинації у дорослих.

Вакцина коштуватиме 800 рупій (10 доларів США) за дозу в приватних лікарнях і 325 рупій за дозу в державних лікарнях, і її можна замовити на державній онлайн-платформі. Дві дози слід приймати з інтервалом у 28 днів.

iNCOVACC використовує аденовірус як носія генетичного коду, який вчить організм боротися з інфекцією. 

Доктор Крішна Елла, голова Bharat Biotech, повідомив інформаційному агентству ANI, що вакцину «легко вводити», оскільки для неї не потрібен шприц або голка, і що вона викликає ширшу імунну відповідь порівняно з ін'єкційними вакцинами проти Covid.

На сьогодні Індія ввела понад два мільярди доз вакцини від Covid. За даними міністерства охорони здоров'я країни, понад 70% населення Індії отримали щонайменше дві дози.

Доповнення

У вересні 2022 року Китай схвалив інгаляційну вакцину проти Covid, що вводиться у вигляді спрею.

Учені кажуть, що назальні вакцини можуть забезпечити додатковий імунітет у слизовій оболонці носа і верхніх дихальних шляхах, через які Covid зазвичай потрапляє в організм.

Дослідницькі групи у Великій Британії та США також вивчали вакцини у вигляді назального спрею.

Теги по теме
Коронавирус Индия
Источник материала
loader
loader