5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Резніков запевнив, що озброєння зі США ефективно застосовується українськими захисниками
Резніков запевнив, що озброєння зі США ефективно застосовується українськими захисниками

Резніков запевнив, що озброєння зі США ефективно застосовується українськими захисниками

ЗСУ ефективно нищать ворогів із наданого озброєння / фото facebook.com/GeneralStaff.ua/

Міжнародні партнери України впевнились, що усе озброєння і обладнання, яке доставляється з США, ефективно застосовується українськими захисниками.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков після зустрічі в Києві з генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем та американською делегацією.

"Довіра - це те, на чому побудовані наші відносини. Транспарентність всіх без виключення процесів - те, чого ми досягли і продовжуємо дотримуватись. Питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ", - зазначив Резніков.

Відео дня

Він додав, що делегація інспекторів США позитивно відзначила перші результати впровадження Міністерством оборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

За словами Резнікова, під час зустрічі було обговорено подальшу роботу з автоматизації для забезпечення контролю та унеможливлення корупції. "І я, і пан Сторч висловилися за важливість контролю. Наші партнери впевнилися, що усе озброєння і обладнання, яке доставляється з США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками", - зазначив міністр оборони України.

Резніков наголосив, що обидві сторони висловили впевненість, що Україна переможе, і "вони з нами поруч на всіх етапах цієї боротьби зі злом світового масштабу".

Резніков додав, що вже зараз необхідно закладати фундамент для співпраці в післявоєнний час - для відбудови незалежної і суверенної України, не пострадянської.

Читайте також:
Бельгія оголосила найбільший пакет допомоги з ракетами NASAMS
Бразилія відмовилася продати снаряди до танків Leopard для України - ЗМІ
Україна отримала нову партію допомоги від Німеччини з ракетами для IRIS-T
"Не може бути й мови": у Німеччині виключили поставку винищувачів Україні

Контроль за наданим Україні озброєнням

У липні 2022 року під час презентації модулю інформаційно-аналітичної системи "СОТА" щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, який був введений в дію 24 лютого, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що постачання озброєнь контролюється трьома системами, зокрема "СОТА" та натівською системою обліку і контролю логістики LOGFAS, яку Україна отримала у 2019 році.

Зеленський закликав Захід та ЄС прискорити поставки танків для війни з Російською Федерацією. Згадавши про терміни поставки Abrams з боку США, президент зазначив, що танки можуть прибути занадто пізно. 

Источник материала
Поделиться сюжетом