У Києві в магазинах шукали небезпечне печиво, яке викликає параліч: які результати перевірки
У Києві в магазинах шукали небезпечне печиво, яке викликає параліч: які результати перевірки

У Києві в магазинах шукали небезпечне печиво, яке викликає параліч: які результати перевірки

Шкідливий продукт можуть продавати на стихійних базарах та в нелегальних торгівельних точках.

В Києвізавершили перевірку торгівельних мереж на наявність небезпечного печива румунського виробництва, яке може викликати у людини параліч. Нагадаємо, вчора співробітники Держпродспоживслужби Києва проводили масові перевірки по столиці. До рейдів по торгових мережах було залучено понад сотню фахівців.

"Перевірку завершено. Небезпечного румунського печива в реалізації по офіційних торгівельних мережах міста нашими співробітниками не виявлено. Знаю, що невелику партію було знайдено у Київській області. Можливо, таке печиво є на стихійних базарах столиці, де працюють неофіційні торгові точки. Такі ми не перевіряли, там за ситуацією мають слідкувати правоохоронці", - розповів сайту ТСН.ua Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Він додає, що інформація про подібні небезпечні продукти харчування в торгових мережах у них з’являється щонайменше раз на тиждень. В кожному випадку торгові мережи перевіряються фахівцями на наявність небезпечних продуктів харчування. А людям радять не купувати небезпечні продукти харчування.

Нагадаємо, небезпечне печиво, яке було виготовлене в Румунії та завезено до України, шукали у торгових мережах Києва. Про нього стало відомо з повідомлення міжнародної системи RASFF. Вона інформує щодо небезпечних продуктів харчування, що були виявлені після проведення лабораторних досліджень та отриманих про це повідомлень.

Шоколадні мафіни від Юри Горбунова та Руслана Сенічкіна

Читайте також:

  • У Києві чоловік погрожував підірвати відділ поліції: що відомо
  • Відключення світла в Києві та області 27 січня: графік ДТЕК
  • Вибух у Києві під час російської атаки потрапив у прямий ефір британського телеканалу (відео)
Источник материала
Поделиться сюжетом