Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США
Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

Стрічка Марини Ер Горбач здобула чимало призів на міжнародних кінофестивалях.

Повнометражний художній фільм режисерки Марини Ер Горбач вийде у кінопрокат у США, повідомляє Держкіно, за підтримки якого цю стрічку було створено. Над організацією прокату картини працюватиме компанія Samuel Goldwyn Films.

«Ми раді представити неймовірно важливий фільм Марини Ер Горбач глядачам у США. Цей прекрасний фільм — про важку реальність, з якою все ще стикається народ України», — сказав віцепрезидент із продажів Samuel Goldwyn Films Майлз Файнебург.

Події фільму розгортаються у липні 2014 року в селі Грабове Донецької області. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак рейсу MH17 Malaysia Airlines.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги», «Синдром Гамлета»), Сергій Шадрін («Чорний ворон»), Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною.

Офіційний тизер фільму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач

Марина Ер Горбач — українська режисерка та сценаристка, членкиня Європейської кіноакадемії. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого і Школу режисерської майстерності Анджея Вайди. «Клондайк» — четвертий повнометражний фільм режисерки.  

Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. «Клондайк» став першою українською ігровою картиною в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Раніше стрічка «Клондайк» здобула Гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США, а також приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022. Крім цього, роботу авторів «Клондайку» відзначили нагородою юнацького журі на фестивалі Film by the Sea у Нідерландах та гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині. Ужовтні 2022-го «Клондайк» отримав у США «Приз за досконалість» від Tallgrass Film Association

  • Читайте також: Марина Ер Горбач, режисерка «Клондайку»: Все авторське українське кіно про війну на Донбасі – це артхаусний десант, який прагне зацікавити нашим болем міжнародну аудиторію

У грудні 2022 року «Детектор медіа» повідомляв, що фільм «Клондайк» увійшов до довгого списку претендентів на «Оскар»-2023, але у короткий список не потрапив.

В український прокат «Клондайк» вийшов 3 листопада 2022 року.

Фото: Держкіно 

Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом