Джонсон розповів, як Путін погрожував йому ракетним ударом
Джонсон розповів, як Путін погрожував йому ракетним ударом

Джонсон розповів, як Путін погрожував йому ракетним ударом

Джонсон розповів про телефонну розмову з Путіним / фото Офіс президента

Екс-прем'єр Великобританії Борис Джонсон заявив, що президент РФ Путін погрожував йому ракетним ударом під час "надзвичайної" телефонної розмови перед вторгненням в Україну.

Про це пише BBC. Джонсон попередив россійського президента, що війна стане повною катастрофою, призведе до західних санкцій і збільшення присутності військ НАТО на кордонах РФ. Також він сказав Путіну, що Україна не вступить до Альянсу в осяжному майбутньому. 

"Одного разу він погрожував мені і сказав: "Борисе, я не хочу тобі нашкодити, але з ракетою це займе лише хвилину" або щось подібне. Весело. Але я думаю, судячи з того дуже розслабленого тону і по виду відстороненості, він просто підігравав моїм спробам змусити його вести переговори", - сказав Джонсон, зазначивши, що Путін був "дуже фамільярний" під час "самого екстраординарного дзвінка".

Відео дня

Також він згадав, як запропонував президенту України Володимиру Зеленському допомогу в переміщенні в безпечне місце, коли РФ вторглася на територію України. 

"Він не прийняв мою пропозицію. Він героїчно залишився там, де був", - згадав він.

Як Джонсон підтримує Україну

Як відомо, з самого початку повномасштабного вторгнення РФ Велика Британія надавала допомогу Україні. Тоді Джонсон закликав не йти на поступки Путіну і посилювати підтримку української армії.

Він три рази відвідував Київ і отримав орден Свободи від президента Володимира Зеленського. 7 липня він оголосив про відставку зі своєї посади.

22 січня вінзнову прибув до Києва, де зустрівся із Зеленським, а також відвідав Бучу та Бородянку. Джонсон заявив, що зараз саме час надати Україні все необхідне для перемоги.

Також він закликав не вірити впогрози Кремля про застосування ядерної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Новообраний президент Чехії розкрив свої плани щодо України
  • МЗС чотирьох країн просять громадян проявляти велику обережність в Туреччині: в чому причина
  • США не виключають військових дій, щоб перешкодити Ірану отримати ядерну зброю
Теги по теме
Борис Джонсон
Источник материала
Поделиться сюжетом