Джонсон у фільмі Бі-бі-сі розповів про погрози з боку путіна
Джонсон у фільмі Бі-бі-сі розповів про погрози з боку путіна

Джонсон у фільмі Бі-бі-сі розповів про погрози з боку путіна

КИЇВ. 30 січня. УНН. Борис Джонсон заявив, що російський диктатор володимир путін стверджував, що міг надіслати ракету, щоб вразити Британію “протягом хвилини”. Таку заяву зробив він під час розмови перед вторгненням в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на Бі-бі-сі.

Деталі

Коментарі колишнього прем’єр-міністра прозвучали в трисерійному документальному фільмі для BBC Two, присвяченому конфлікту в Україні та підведенням до вторгнення Росії в лютому минулого року.

Творцям “путін проти Заходу” він сказав, що не вважає коментарі путіна загрозою. Згодом він став одним із найбільших прихильників президента України Володимира Зеленського і відвідував Київ після того, як пішов у відставку з посади прем’єр-міністра.

“У якийсь момент він ніби погрожував мені і сказав „Борис, я не хочу тобі боляче, але з ракетою це займе лише хвилину“ або щось подібне”, — сказав Джонсон.

Джонсон попереджав, що західні санкції будуть жорсткішими, якщо Росія вторгнеться в Україну, і що підтримка НАТО зросте – навіть якщо Україна не буде близькою до того, щоб стати членом Євроатлантичного альянсу.

Міністр оборони Бен Уоллес також розповів у документальному фільмі про візит до Москви в лютому в невдалій спробі домовитися і припинити війну. Він зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, а також з начальником Генштабу Валерієм Герасимовим.

Нагадаємо

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у статті для британського видання Daily Mail закликав прийняти Україну до НАТО. Він також спростував побоювання деяких західних політиків щодо того, що вступ країни до Альянсу може викликати ескалацію конфлікту.

Теги по теме
Борис Джонсон
Источник материала
Поделиться сюжетом