Китай створює атомну зброю на санкційних чіпах з США – WSJ
Китай створює атомну зброю на санкційних чіпах з США – WSJ

Китай створює атомну зброю на санкційних чіпах з США – WSJ

КИЇВ. 30 січня. УНН. Головний науково-дослідний інститут Китаю з ядерної зброї купував складні американські комп’ютерні мікросхеми за останні два з половиною роки, обходячи американські експортні обмеження, що діють десятиліттями. Про це повідомляє УНН з посиланням на матеріал газети The Wall Street Journal.

Деталі

Журнал Wall Street Journal перевірив документи про закупівлю, встановивши, що державна Академія інженерної фізики Китаю з 2020 року зуміла отримати напівпровідники, вироблені такими американськими компаніями, як Intel Corp. і Nvidia Corp., незважаючи на те, що вони були внесені до чорного списку США для експорту в 1997 році.

Деякі з них були закуплені як компоненти для обчислювальних систем, багато з них придбала лабораторія інституту, що вивчає обчислювальну гідродинаміку, широку наукову галузь, яка включає моделювання ядерних вибухів.

Висновки підкреслюють виклик, який стоїть перед адміністрацією Байдена, оскільки вона прагне більш агресивно протидіяти використанню американських технологій китайською армією. У жовтні США розширили сферу експортних правил , щоб перешкодити Китаю отримати найсучасніші американські чіпи та інструменти для виробництва чіпів, які забезпечують штучний інтелект і суперкомп’ютери, які стають все більш важливими для сучасної війни.

Нагадаємо

Китай в обхід санкцій експортує до росії мільйони чипів нідерландських компаній. Про це йдеться у розслідуванні нідерландського видання NOS.

Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом