У рф військкомати займуться "виявленням" громадян, які хочуть воювати з Україною
У рф військкомати займуться "виявленням" громадян, які хочуть воювати з Україною

У рф військкомати займуться "виявленням" громадян, які хочуть воювати з Україною

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міноборони росії підготувало проєкти наказів про участь добровольців у війні з Україною, у тому числі щодо порядку укладання з ними контрактів, передає УНН з посиланням на російську службу BBC News.

Деталі

Військкомати повинні будуть викликати росіян, які служили в армії, і "виявляти" охочих записатися в добровольці, яким буде дозволено достроково звільнятися, але ті повинні будуть за це заплатити. Правозахисники припускають, що проєкт може бути пов'язаний зі спробою легалізації ПВК "Вагнер".

Пакет проєктів наказів Міноборони, що стосуються офіційної служби добровольчих формуваннях, опубліковано на федеральному порталі розкриття проектів нормативних актів. У документах описуються умови укладання контрактів із добровольцями, забезпечення їх зброєю та екіпіруванням, правила медичного обслуговування, видачі ветеранських посвідчень, а також організації похорону загиблих.

Такі накази підготували відповідно до поправок, якими до "воєнного" законодавства було внесено нові норми про добровольчі формування. Вони набули чинності 4 листопада 2022 року. Таким чином стверджується, що добровольчі формування створюються за рішенням президента у період мобілізації, воєнного стану, збройних конфліктів, контртерористичних операцій і під час використання армії за межами країни.

Зазначається, що добровольці вступають у такі формування за контрактом з Міноборони та отримують на період служби статус військовослужбовців. Нові правила поширюватимуться і на раніше укладені із добровольцями контракти. 

Доповнення

У рф були намагання агітувати населення добровільно вирушити на війну в Україну ще весною 2022 року. Для цього вони відкривали чисельні мобільні пункти з набору добровольців. Також проходила агітація і в інтернеті. Компанія не мала успіху, тому у вересні володимир путін оголосив про "часткову мобілізацію". За офіційними даними, було мобілізовано понад 300 тисяч чоловіків.

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом