Українцям дозволили подавати заявки на обмін старих ламп на енергозберігаючі у "Дії"
Українцям дозволили подавати заявки на обмін старих ламп на енергозберігаючі у "Дії"

Українцям дозволили подавати заявки на обмін старих ламп на енергозберігаючі у "Дії"

КИЇВ. 30 січня. УНН. Українці можуть подати заяву про обмін 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп в застосунку «Дія». Про це повідомляє Мінцифра, передає УНН.

Цитата

«Нова послуга в застосунку Дія: обміняйте 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок. Уряд запустив програму, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії для користувачів», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що перші партії ламп надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя). А також — до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи мають надійти в інші населені пункти України.

Так, для участі в програмі залиште заяву в застосунку "Дія":

· авторизуйтесь в застосунку;

· оберіть Послуги – Обмін лампочок;

· вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;

· зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

У Мінцифрі зібрали усі деталі на сайті

Зазначається, що обмін здійснюється за підтримки Європейського Союзу, який профінансував 30 млн LED-ламп. Ще 5 млн ламп надасть уряд Франції.

Доповнення

Раніше перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко повідомляла, що з 2023 року кожен повнолітній громадянин України зможе безплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. І в такий спосіб зробить свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України.

Теги по теме
война энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом