Без світла більш як 5 млн українців – Міненерго
Без світла більш як 5 млн українців – Міненерго

Без світла більш як 5 млн українців – Міненерго

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Наразі найбільше споживачів відключено в Одеській, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

 
Близько 30% споживачів в Україні залишилися без електрики вранці у вівторок через погодинні й аварійні відключення. Про це повідомило Міненерго 31 січня.
 
“Станом на 09.00 через застосування погодинних/аварійних графіків відключень кількість знеструмлених споживачів становила 5,3 млн, або 30% від їхньої загальної кількості”, – йдеться у повідомленні.
 
Зазначено, що ситуація з енергозабезпеченням споживачів порівняно з попереднім днем практично не змінилася, очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум споживання становить близько 25%.
 
За даними Міненерго, складна ситуація щодо забезпечення електрикою залишається у Харківській, Донецькій та Херсонській областях. У зв’язку з дефіцитом електроенергії найбільше споживачів відключено в Одеській, Вінницькій та Дніпропетровській областях.
 
Раніше в Укренерго заявили, що в Україні зростає споживання електроенергії на тлі похолодання. В енергосистемі спостерігається серйозний дефіцит.
 
Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 ударів БпЛА по енергооб’єктах. Внаслідок останньої атаки російських агресорів 26 січня було завдано значних пошкоджень кільком об’єктам високовольтної мережі.
 



Джерело

Теги по теме
Украина электроэнергия энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом