США готові застосувати ядерну зброю, у разі агресії КНДР – Пентагон
США готові застосувати ядерну зброю, у разі агресії КНДР – Пентагон

США готові застосувати ядерну зброю, у разі агресії КНДР – Пентагон

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: AP

Глава Пентагону Ллойд Остін

Міністр оборони США перебуває у Сеулі, де Вашингтон намагається запевнити азійського союзника у ядерних зобов’язаннях на тлі зростаючих загроз з боку КНДР.

 

США готові відреагувати на агресію КНДР різним озброєнням, зокрема ядерною зброєю. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін на брифінгу після зустрічі із главою міноборони Південної Кореї Лі Чжон Сопом, передає Reuters.

 

Зазначається, що міністр оборони США наразі перебуває з візитом у Сеулі, де Вашингтон намагається запевнити свого ключового азійського союзника у ядерних зобов’язаннях на тлі зростаючих загроз з боку Північної Кореї.

 

“Сполучені Штати твердо дотримуються своїх розширених зобов’язань зі стримування, які включають у себе весь спектр оборонних можливостей, зокрема звичайні, ядерні і протиракетні засоби оборони”, – зазначив Остін.

 

Як відомо, торік Північна Корея, яка має ядерну зброю, у рамках навчань запустила безпрецедентну кількість ракет, включно з міжконтинентальними снарядами, здатними досягнути материкової частини США. Офіційні особи США та Південної Кореї попередили, що Пхеньян може готуватися до першого з 2017 року випробування ядерного пристрою.

 

Від деяких політиків Південної Кореї пролунали заклики повернути тактичну ядерну зброю США або південнокорейську ядерну програму. Разом з тим офіційні особи Сеула відкинули таку можливість.

 

 

 



Джерело

Теги по теме
США Пентагон КНДР министр Вашингтон
Источник материала
Поделиться сюжетом