У Буркіна-Фасо повстанці атакували два транспорті засоби: загинуло щонайменше 28 осіб
У Буркіна-Фасо повстанці атакували два транспорті засоби: загинуло щонайменше 28 осіб

У Буркіна-Фасо повстанці атакували два транспорті засоби: загинуло щонайменше 28 осіб

КИЇВ. 31 січня. УНН. Щонайменше 28 людей, включаючи солдатів і цивільних, були вбиті в результаті двох нападів у Буркіна-Фасо. Про це пише УНН з посиланням на Al Jazeera.

Деталі

Згідно з повідомленнями від губернатора регіону та армії, бойовий підрозділ у Фалагунту, розташованому на півночі країни поблизу кордону з Республікою Ніґер, зазнав нападу. Унаслідок атаки 10 солдатів, двоє бійців добровольчих сил і цивільний були вбиті. Крім цього, армія заявила, що було знайдено тіла 15 нападників.

В окремій заяві губернатор регіону Каскад, що на півдні країни, Жан Чарльз діт Йенапоно Соме повідомив, що були знайдені тіла 15 цивільних чоловіків. Він додав, що у неділю, 29 січня, озброєні люди зупинили два транспортні засоби, в яких перевозили вісім жінок і 16 чоловіків. За його словами, жінок і одного чоловіка звільнили.

"30 січня 2023 року біля села Лінгекоро були знайдені трупи загиблих зі слідами кульового поранення", - йдеться в заяві губернатора.

У четвер, 26 січня, агентство новин AFP повідомило, що щонайменше 10 цивільних були вбиті в результаті двох нападів на місто Дасса в західній частині Буркіна-Фасо, приблизно за 140 км на захід від столиці Уагадугу.

Доповнення

Останні вбивства відбулися, коли Буркіна-Фасо і його сусіди в Малі та Ніґері борються зі збройними групами, пов’язаними з Аль-Каїдою та ІДІЛ, які окупували територію на півночі країни. Терористи стратили сотні селян і витіснили майже 2 мільйонів людей, а також блокували міста та села, посилюючи продовольчу кризу.

Оскільки більше третини Буркіна-Фасо тепер поза контролем уряду, розчарування в армії щодо вирішення ситуації з безпекою у 2022 році спричинило два перевороти та посилило політичну нестабільність і напружені відносини з колишньою колоніальною державою Франції, яка боролася проти збройних груп в регіоні Сахель.

Нагадаємо

У жовтні 2022 року національні збори в Буркіна-Фасо підтримали лідера перевороту капітана Ібрагіма Траоре як тимчасового президента.

Теги по теме
Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом