У скандалі про корупцію євродепутатів постали нові імена
У скандалі про корупцію євродепутатів постали нові імена

У скандалі про корупцію євродепутатів постали нові імена

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Європарламент

Парламентський комітет у справах юстиції проголосував за відкриття кримінального провадження щодо соціал-демократів Марка Тарабелли з Бельгії та Андреа Коццоліно з Італії.

 

У скандал про корупцію у Європейському парламенті виявилися залученими ще двоє депутатів. Про це повідомляє DW.

 

Парламентський комітет у справах юстиції у вівторок, 31 січня, одноголосно проголосував за відкриття кримінального провадження щодо соціал-демократів Марка Тарабелли з Бельгії та Андреа Коццоліно з Італії. Це питання буде остаточно вирішене на пленарному засіданні Європарламенту 2 лютого. Раніше органи юстиції Бельгії клопотали про позбавлення обох парламентаріїв депутатської недоторканності. Тарабеллу підозрюють в отриманні фінансових вигод від Катару, а Коццоліно, крім того, ймовірно, перебував під фінансовим впливом Марокко. Обоє підозрюваних заперечують ці звинувачення.

 

Співробітники правоохоронних органів під час слідчих заходів у грудні провели обшук у приватних приміщеннях Марка Тарабелли. На Андреа Коццоліно донедавна працював Франческо Джорджі – один із головних фігурантів корупційного скандалу у Європарламенті.

 

Джорджі разом із трьома іншими обвинуваченими нині перебуває у слідчому ізоляторі. Серед фігурантів – його супутниця по життю Ева Кайлі, яку зняли з посади заступника голови Європарламенту. Органи юстиції Бельгії звинувачують їх у корупції, належності до злочинного угруповання та відмиванні грошей. Під час розслідування скандалу влада наразі конфіскувала 1,5 млн євро.

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Коррупция депутат Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом