Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі
Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі

Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Президент України Володимер Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня, передає УНН.

Цитата

"Мені передали фотографії нашого громадянина Саакашвілі... Це також суто справа нейтральності держави або не нейтральності. Я вважаю, що сьогодні уряд Грузії його вбиває. Вони його отруїли, і зараз потроху його вбивають. У мене таке питання – керівництво Грузії за кого сьогодні? Вони нейтральні? За росію? Тому що росія відноситься до своїх політиків так само як сьогодні керівництво Грузії відноситься до вже не їх політиків, а громадян України. І тому ще раз - вони нейтральні? Чи вони за росію? Або вони просто проти України?" - сказав Зеленський на брифінгу з президентом Австрії Александром Ван дер Белленом.

Додамо

Зеленський зауважив - хоче, аби преса побачила, що відбуваються публічні тортури громадянина України.

"Я говорю про арешт громадянина України Саакашвілі, якого публічно катують щодня. І я вважаю, що у них ціль його вбити", - резюмував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны