Президент Болгарії розпустив парламент та призначив вибори на квітень
Президент Болгарії розпустив парламент та призначив вибори на квітень

Президент Болгарії розпустив парламент та призначив вибори на квітень

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Википедия

Народні збори Болгарії

Ці дострокові вибори у болгарській Національній асамблеї стануть п’ятими за два останні роки.

 

Президент Болгарії Румен Радєв у четвер, 2 лютого, розпустив Національну асамблею. Він призначив дострокові парламентські вибори на 2 квітня. Про це повідомляє інформагентство AP.

 

Болгарський лідер також призначив тимчасовий уряд перед достроковими виборами, які стануть п’ятими у Болгарії за останні два роки. Тепер 55-річний незалежний політик Галаба Донєв тимчасово очолить болгарський уряд, доки наступний парламент не обере членів нових міністрів.

 

Президент Болгарії прийняв рішення про розпуск парламенту після того, як три найбільші політичні групи в роздробленій Національній асамблеї не змогли порозумітися для життєздатного коаліційного уряду після останніх дострокових виборів, що відбулися в жовтні.

 

Правоцентристська партія ГЕРБ екс-глави уряду Болгарії Бойко Борисова отримала 67 місць, найбільше серед усіх партій, але не досягнувши більшості у 240-місцевому парламенті. Інші партії відмовилися від альянсу з ГЕРХ через “звинувачення в корупції та ймовірну нездатність партії провести реформи, коли вона була при владі раніше”.

 

Ліберальна партія “Ми продовжуємо зміни” та Партія соціалістів також не знайшли достатньої підтримки, щоб очолити уряд.

 

Як ми вже повідомляли раніше, у Болгарії вп’яте за два роки пройдуть парламентські вибори, оскільки Болгарська соціалістична партія не змогла сформувати уряд.

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Президент парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом