Програмерка Саша Прокопенко та режисерка Катерина Горностай — в складі журі двох програм Берлінале-2023
Програмерка Саша Прокопенко та режисерка Катерина Горностай — в складі журі двох програм Берлінале-2023

Програмерка Саша Прокопенко та режисерка Катерина Горностай — в складі журі двох програм Берлінале-2023

Цьогоріч на Берлінському міжнародному кінофестивалі Україну презентуватимуть шість фільмів.

Режисерка Катерина Горностай братиме участь у роботі журі категорії «Generation 14plus» 73-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє Держкіно на своєму сайті.

«Generation» — секція Берлінале, яка представляє відкриття сучасного світового кінематографа з точки зору молоді та має дві конкурсні програми, які досліджують світ дітей («Generation Kplus») та підлітків («Generation 14plus»).

Режисерка Катерина Горностай

Нагадаємо, повнометражний ігровий дебют Горностай, фільм «Стоп-Земля», здобув «Кришталевого ведмедя» за найкращий фільм від Молодіжного журі в категорії «Generation 14plus» на Берлінале у 2021 році.

  • Читайте також: «Стоп-Земля»: лабораторна робота, в якій нічого не відбувається
  • «Стоп-Земля»: фільм замість уявного друга

Раніше стало відомо, що програмна директорка Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF) Саша Прокопенко увійшла до складу журі квір-програми Teddy Award на Берлінале-2023. Прокопенко курує секцію Sexuality Matters у межах KISFF, яка фокусується на правах ЛГБТКІА+ та жінок, гендерній ідентичності та секс-позитивності, з 2018 року.

«Я в кількох абзацах окреслила свій досвід як кінокураторки та програмерки KISFF, розповіла про секцію Sexuality Matters, де ми ось вже чотири роки говоримо про сексуальність, гендерну ідентичність, рівність, розмаїття й інклюзивність. І за тиждень отримала офіційний лист, у якому мене запросили стати членкинею журі премії Teddy Award», — прокоментувала Саша Прокопенко. 

Програмна директорка Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF) Саша Прокопенко

Берлінський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 16 по 26 лютого.

Цьогоріч Україну презентуватимуть шість фільмів: повнометражні художні картини «Залізні метелики» Романа Любого та «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, документальні стрічки «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко та «Східний фронт» Віталія Манського і Євгена Титаренка, а також короткометражний ігровий дебют Надії Парфан «Це побачення».

Крім цього, спеціальною позаконкурсною подією цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю стане прем’єра документального фільму про Україну американських кінорежисерів Шона Пенна і Аарона Кауфмана «Суперсила» («Superpower»). 

Також на фестивалі презентують трейлер та перші три новели альманаху «Війна очима тварин», у виробництві якого беруть участь українські кінематографісти.

Фото: Berlinale / Facebook; Держкіно

Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом