Зливи у найбільшому місті Нової Зеландії стали рекордними
Зливи у найбільшому місті Нової Зеландії стали рекордними

Зливи у найбільшому місті Нової Зеландії стали рекордними

КИЇВ. 2 січня. УНН. У найбільшому місті Нової Зеландії - Окленді - зареєстрований найбільш дощовий місяць з моменту початку ведення відповідних записів 170 років тому, за даними Національного інституту водних та атмосферних досліджень, на які посилається Bloomberg, пише УНН.

Деталі

У січні у найбільшому місті Нової Зеландії випало загалом 539 міліметрів опадів, що побило попередній місячний рекорд у 420 міліметрів, починаючи з лютого 1869 року, повідомила NIWA у четвер. 

«Ніщо в записах спостережень не наблизилося до того, що ми бачили за останні кілька тижнів, – сказав почесний доцент Школи довкілля Оклендського університету Ентоні Фаулер. - Був дуже вологий січень перед штормом 27-го числа, але та єдина подія подвоїла загальну кількість (опадів - ред.) за один день. Інтенсивність опадів рано ввечері, у розпал шторму, була просто разючою».

Доповнення

Окленд, де проживає 1,6 мільйона осіб, 27 січня постраждав від шторму, який завдав значних збитків через масштабні повені та зсуви ґрунту. Чотири людини загинули, сотні об'єктів нерухомості були пошкоджені або знищені, а тисячі мандрівників залишилися у скрутному становищі після того, як міжнародний аеропорт Окленда був змушений закритися.

Теги по теме
прогноз погоды непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом