Махінації в Укртатнафті: головбух отримала підозру
Махінації в Укртатнафті: головбух отримала підозру

Махінації в Укртатнафті: головбух отримала підозру

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Головний бухгалтер Укртатнафти переховувалася в Ужгородському районі Закарпатської області, їй повідомили про підозру.

Служба безпеки України 3 лютого оголосила підозру головному бухгалтеру Укртатнафти у справі про махінації та присвоєння 40 млрд гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти.

Зазначається, що головний бухгалтер переховувалась в Ужгородському районі Закарпаття.

Слідством встановлено, що Укртатнафта виробляла та продавала паливо через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоч він входив у ціну. Заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 млн гривень. Менеджмент Укрнафти та Укртатнафти привласнив близько 40 млрд гривень. Злочинні механізми пов’язані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом.

Повідомляється, що у Дніпрі було знайдено приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також виявлено документи пов’язаних підприємств, печатки тощо.

Уже зафіксовано десять епізодів злочинної діяльності. Слідство триває.

Нагадаємо, співробітники СБУ та Бюро економічної безпеки днями провели обшук у будинку відомого бізнесмена Ігоря Коломойського у рамках розслідування махінацій навколо Укртатнафти та Укрнафти.

Раніше прокурори САП та детективи НАБУ повідомили восьми посадовим особам про підозру у заволодінні майном та коштами Укрнафти на суму майже 13 млрд гривень.




Джерело

Теги по теме
расследование
Источник материала
Поделиться сюжетом