Кулеба розповів про дві "прикрі несподіванки" під час візиту лаврова до Африки
Кулеба розповів про дві "прикрі несподіванки" під час візиту лаврова до Африки

Кулеба розповів про дві "прикрі несподіванки" під час візиту лаврова до Африки

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC News сказав, що у росії дипломатичні проблеми з Африкою. Він розповів, що під час останнього турне його російський колега сергій лавров не потрапив до двох країн, куди планували візити, передає УНН.

Цитата

"Наскільки мені відомо, у цьому турне в лаврова сталося дві прикрі несподіванки - у дві країни він не потрапив. На моїй пам'яті це вперше", - повідомив Кулеба.

Він відмовився називати, до яких саме країн не потрапив лавров.

Деталі

Однак, за даними ЗМІ  відомо, що під час турне планувався візит лаврова в Ботсвану, але з якихось причин він не відбувся, зазначає BBC. Водночас відомо, що Гана та Мавританія публічно висловлюють невдоволення присутністю російської пвк "вагнера" в регіоні. Мавританію лавров все ж відвідає у лютому, але за даними Jeune Afrique не факт, що президент країни його прийме.

Кулеба зазначив, що йому відомі причини, з яких лавров не потрапив до зазначених країн Африки.

"Але це в принципі сигнал. Ще вчора здавалося, що росія беззастережно домінує в Африці, всюди відкриваються двері і всі з обіймами їх приймають. А тут раптом починаються проблеми. Ну таке життя. Бувають проблеми не лише на фронті, але й на дипломатичному фронті", - сказав він.

Нагадаємо

26 січня міністр закордонних справ росії сергій лавров здійснив одноденний несподіваний візит до Еритреї в рамках африканського турне.

Теги по теме
Дмитрий Кулеба Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом