SpaceX уклала з NASA спільний контракт на суму 100 мільйонів доларів
SpaceX уклала з NASA спільний контракт на суму 100 мільйонів доларів

SpaceX уклала з NASA спільний контракт на суму 100 мільйонів доларів

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Компанія SpaceX уклала контракт з NASA, сума якого становить 100 мільйонів доларів, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Американське аерокосмічне приватне підприємство Space X уклало контракт з NASA на суму до 100 мільйонів доларів протягом десяти років.

Представники компанії Ілона Маска посилаються на невказані «комерційні послуги з обробки корисного навантаження» з Astrotech Space Operations LLC, підрозділом Lockheed Martin Corp.

Угода полягає в обробці корисного навантаження, яке включає підготовку космічного корабля до польоту на вершині ракети перед відправкою у космос.

За словами NASA , безпілотні місії будуть запущені з мису Канаверал у Флориді або з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії. Контракт може бути розрахований на 10 років до лютого 2033 року. Місії, над якими працюватимуть SpaceX та Astrotech, будуть включати запуск супутників для спостереження за Землею або космічних кораблів, які відвідують пункти призначення в далекому космосі в Сонячній системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram

Теги по теме
Илон Маск NASA SpaceX
Источник материала
Поделиться сюжетом