У Дубаї помер колишній президент Пакистану Первез Мушарраф
У Дубаї помер колишній президент Пакистану Первез Мушарраф

У Дубаї помер колишній президент Пакистану Первез Мушарраф

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Колишній президент Пакистану, який прийшов до влади унаслідок військового перевороту, Первез Мушарраф помер у Дубаї після тривалої хвороби в Дубайській американській лікарні. Йому було 79 років, інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Нехай Аллах благословить душу померлого і додасть сил сім’ї загиблого", - йдеться в заяві високопоставлених військових чиновників, які також висловили "щирі співчуття з приводу умної смерті генерала Первеза Мушаррафа".

Деталі

Прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф висловив свої "співчуття родині" колишнього лідера. Голова пакистанського сенату Мухаммад Садік Санджрані також висловив свій "глибокий сум і скорботу", а партія "Техрік-е-Інсаф", очолювана колишнім прем'єр-міністром Імраном Ханом заявила: "Ми молимось і висловлюємо співчуття його родині, і ми поділяємо їхнє горе".

Довідково

Первез Мушарраф прийшов до влади в 1999 році унаслідок військового перевороту. Він оголосив себе президентом у 2001 році, залишаючись главою армії, та передував на посаді до 2008 року, коли правляча коаліція почала вживати заходів щодо його імпічменту.

Після терактів 11 вересня Мушарраф став ключовим союзником Сполучених Штатів і намагався стати незамінною фігурою в боротьбі з ісламським екстремізмом. Під час президенства Мушаррафа звинувачували у широкомасштабних порушеннях прав людини та утисках.

Пізніше колишній президент виїхав за кордон, але повернувся у 2013 році, щоб балотуватися на національних виборах у країні. Тоді він не переміг, оскільки проти нього завели кілька судових справ, пов'язаних з попереднім перебуванням на посаді президента.

У 2019 році Мушаррафа заочно засудили до страти за державну зраду. Пізніше постанову було скасовано. З 2016 року колишній лідер Пакистану жив у Дубаї.

Нагадаємо

13 грудня 2022 року у віці 96 років померла Ебігейл Кінойкі Кекауліке Кавананакоа, так звана остання гавайська принцеса.

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом