Резніков про можливість переведення на нову посаду: "Я б відмовився"
Резніков про можливість переведення на нову посаду: "Я б відмовився"

Резніков про можливість переведення на нову посаду: "Я б відмовився"

Резніков прокоментував можливе переведення на іншу посаду / фото УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що якби йому запропонували очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, то він би відмовився.

Про це він сказав в коментарі для Фактів ICTV. "Я можу прокоментувати, що це для мене є новиною. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося з президентом України, верховним головнокомандувачем", - зазначив він.

Резніков наголосив, що він вперше чує про таку пропозицію, але якщо би він її отримав, то відмовився від посади очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Відео дня

"Ще раз повторюю, що рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати тільки президент, відповідно до Конституції України. Призначення на нову посаду в будь-які Міністерства, звісно, обговорюються з законом. Про Мінстратегпром я чую вперше.Я хочу сказати як правник, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути тільки за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ або МЗС. Якщо раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України або прем’єр-міністра, то я відмовився б від неї, тому що я не маю експертизи, яка дозволяла б мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому я думаю, що це помилка", - зазначив Резніков.

Заяви про перевод Резнікова

Читайте також:
Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо санкцій проти атомної галузі Росії
Позбавлення громадянства чиновників часів Януковича: у Раді анонсували наступний крок
Членство України в Євросоюзі: Зеленський відреагував на важливі події (відео)

Вчора у засобах масової інформації з'явилася інформація про можливе звільнення Олексія Резнікова. За даними журналистів, його може замінити на цій посаді голова ГУР Кирило Буданов.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи ці новини, сказав, що Резніков ефективно працює з іноземними партнерами у питаннях постачання озброєння.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав, що Резнікова переведуть на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Міноборони, за його словами, очолить Буданов.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Міноборони пояснили, як можна було уникнути повномасштабної війни в Україні
  • Зеленський анонсував вагомі рішення і переговори про збільшення постачання зброї
  • Нардеп Гончаренко назвав основного кандидата на посаду начальника ГУР
Теги по теме
Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом