День народження першої леді: найкращі образи Зеленської
День народження першої леді: найкращі образи Зеленської

День народження першої леді: найкращі образи Зеленської

Сьогодні, 6 лютого, перша леді України Олена Зеленська відзначає День народження. Дружині президента виповнилося 45 років.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Зеленська – не тільки обличчя країни на міжнародній арені, а ще й справжня законодавиця моди. 

Посаду першої леді Олена Зеленська займає від 2019 року і за цей час ми часто спостерігали за її вечірніми та діловими вбраннями на різних заходах. Зеленська підтримує українських дизайнерів і носить виключно речі вітчизняного виробництва, тому у її День народження «Главком» згадав її найкращі образи.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Так, кожна публічна поява Олени Зеленської вражає, як досконало та до найдрібніших деталей продуманий образ. Ключовими складовими її стилю є мінімалізм, графічність та любов до українських виробників.

У гардеробі жінки переважають брючні костюми, класичні блузи, спідниці та лаконічні аксесуари. Проте з початком повномасштабної війни перша леді знаходила місце і для чогось більш практичного – джинсів, кросівок, светрів чи футболок.

Другий саміт перших леді і джентльменів

Олена Зеленська віддає перевагу стриманову вбранню
фото: Олена Зеленська / Іnstagram

Захід відбувся влітку в Софії Київській. На відкритті Олена Зеленська виступала з промовою. З'явилася перед публікою вона в елегантному костюмі прямого крою від українського бренду The COAT by Katya Silchenko. Костюм молочного кольору перша леді доповнила прикрасами від Guzema Fine Jewelry і GUNIA Project.

Конгрес США

Чорний костюм першої леді, у якому вона виголошувала легендарну промову
фото: Олена Зеленська / Іnstagram

Промова Олени Зеленської про те, що в Україні гинуть мирні люди, стала без перебільшення історичною. Для такої знакової події вона обрала класичний чорний костюм українського виробництва від бренду A.M.G. з жилетом. Його доповнила білими туфлями і прикрасами від Gunia Project.

Будь ласка, читайте текст після реклами
Зеленська у строгому вбранні на зустрічі з Блінкеном
фото: Олена Зеленська / Іnstagram

Для розмови з держсекретарем США Зеленська обрала сукню міді кольору хакі від відомого дизайнера Лілії Літковської. За кольором і стилістикою сукня нагадує військову форму. 

Зустріч з Джо та Джилл Байденами і Камалою Харріс

Перша леді разом із подружжям Байденів
фото: Олена Зеленська / Іnstagram

Для цієї події перша леді також віддала перевагу дизайнеру Літковську: костюм блідого жовтого відтінку (подовжений піджак, пряма спідниця максі) і блакитні туфлі. Доповнили стриманий патріотичний наряд аксесуари від Gunia Project.

Цей костюм, який одягла Олена Зеленська містить одночасно дві відсилки: своєю стилістикою до парадної військової форми, а кольором – до кольору сонця України сьогодення. 

Олена Зеленська під час візиту до США
фото з відкритих джерел

До костюму блідо-жовтого кольору Зеленська одягла блакитні туфлі, таким чином вбрання також стало відсилкою до кольору українського прапора. Образ вона доповнила також прикрасами Gunia Project.

Цікаво, що для зустрічі з Зеленською Джилл Байден одягла туфлі жовтого кольору, таким чином взуття перші леді обрали у кольорах українського прапора. За словами Зеленської, красномовні деталі на зустрічі у Білому домі утворились випадково.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Ми були з нею також здивовані. Для нас це був приємний сюрприз. Протоколи не можуть про це домовлятися. Це поза протоколом домовлятися про вбрання. Мені здається, вона знала, що, якщо одягне щось у кольорі нашого прапора, мені буде приємно, а я, як представниця України, хотіла одягнути українські кольори.

Перші леді США та України обрали взуття у колір українського прапору
фото з відкритих джерел

Привітання з Різдвом

Перша леді у вишитій сукні
фото: Олена Зеленська / Instagram

Олена Зеленська привітала з Різдвом українців, які святкують за юліанським календарем 7 січня. Для цього перша леді України обрала вишиту сукню від бренду Gaptuvalnya. Лляна сукня від Gaptuvalnya виконана за мотивами української традиційної сорочки. Рукави вбрання прикрашені авторським орнаментом «Гранатова лоза», що здавна є символом достатку та початку нового життя.

Патріотичне вбрання у Давосі

Патріотичний образ першої леді
фото: Олена Зеленська / Instagram

Нещодавно Олена Зеленська відвідала Всесвітній економічний форум у Давосі, де презентувала українську формулу миру. Для участі у дискусійній панелі Олена Зеленська вибрала білу лляну вишиванку із геометричним квітковим візерунком від українського бренду Must Have, яку поєднала з широкими чорними штанами Artemklimchuk. 

До слова, Олена Зеленська одягла на важливу зустріч у Давосі особливу брошку. Золоту прикрасу у формі карти України створив бренд Gasanova. Символічну брошку Олена прикріпила до жакету. Аксесуар прикрашає один камінчик, який розташований у Донецьку – це рідне місто дизайнерки Ельвіри Гасанової.

Дружина президента з символічною брошкою-мапою
фото: Офіс президента

Нагадаємо, напередодні перша леді трепетно привітала президента з Днем народження.

Читайте також: День народження Зеленського: як змінився президент за 12 місяців (фото)
Источник материала
Поделиться сюжетом