Мобілізовані в РФ тувинці скаржаться на знущання і статус смертників
Мобілізовані в РФ тувинці скаржаться на знущання і статус смертників

Мобілізовані в РФ тувинці скаржаться на знущання і статус смертників

Росія продовжує відправляти мобілізованих як "гарматне м'ясо" / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Мобілізовані окупанти з Туви записали звернення, в якому поскаржилися на знущання з боку військових так званої "ДНР".

За словами тувинців, бойовики їх били і навіть стріляли в них. Один з таких епізодів опублікував Телеграм-канал "Сіяч вітру".

Мобілізовані стверджують, що їх відправили на фронт без підготовки і тепер хочуть кинути на забій. На всі скарги тувинцям відповідають, що вони є смертниками і все одно не мають шансів повернутися додому живими. 

Відео дня

На звернення мобілізованих вже відреагували глава Туви Владислав Ховалиг і заступник спікера Держдуми Шолбан Кара-оол. Останній заявив, що збирається відправитися на місце для з'ясування обставин.

Мобилизованные тувинцы жалуются на издевательства

Мобілізація в Росії

Як раніше повідомляв УНІАН, Російські мобілізовані заявили, що відступили зі своїх позицій на фронті за наказом командира, а тепер їх хочуть звинуватити в дезертирстві. Вони скаржаться, що командуванню на них наплювати.

За словами представника Міністерства оборони України полковника Олександра Мотузяника, конфлікти в окупаційній армії не поодинокі зважаючи на багатоетнічний склад Збройних сил РФ. Так, у листопаді в тимчасово окупованому Мелітополі 12 мобілізованих росіян влаштували перестрілку.

У січні кількість звернень російських військовослужбовців, які хочуть здатися в полон, зросла майже на 50%. Сайт проекту" Хочу жити " в січні відвідало 5,6 млн користувачів, 4,7 млн яких – з Росії і 350 тисяч – з України (переважно з тимчасово окупованих територій).

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У РФ на свободу випускають "злодія в законі", який схвалив вербування зеків в"Вагнер"
  • Під Воронежем з Ешелону втекли шестеро "мобиків"
  • У російській глибинці дітей змусили співати пісню про "УКРОП" і "гроб" (відео)
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом