ВР звернулася до влади Грузії з проханням перевести Саакашвілі на лікування за кордон
ВР звернулася до влади Грузії з проханням перевести Саакашвілі на лікування за кордон

ВР звернулася до влади Грузії з проханням перевести Саакашвілі на лікування за кордон

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Під час засідання Верховної Ради України народні депутати підтримали постанову про звернення до влади Грузії, а також до міжнародних організацій щодо переведення колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон. Про це пише УНН, посилаючись на сторінку нардепа Олексія Гончарука в Telegram.

Цитата

"Саакашвілі необхідне лікування. Судячи з опублікованих фото, його стан критичний", - відзначив нардеп.

Своєю чергою голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила: "Михеіл повинен вижити. Не лише заради себе і своєї сім’ї. Не лише заради України, яка цінує життя кожного громадянина. А й заради збереження базових демократичних і загальнолюдських цінностей. І наш обов’язок — нагадувати про це і Грузії, і Європі та світові".

Деталі

У постанові Верховна Рада закликала грузинську владу забезпечити Саакашвілі необхідною медичною допомогою, належними умовами утримання, а також надати Уповноваженому ВР з прав людини Дмитру Лубінцю доступ до нього.

Крім цього, парламент звернувся до уряду Грузії з проханням дозволити терміново перевезти політика за кордон для надання необхідного лікування, враховуючи тяжкий стан політика. Також ВР звернулася до Європарламенту, Ради Євросоюзу, Єврокомісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС з проханням "посилити політичний діалог" з грузинською владою щодо "термінового переведення до європейських чи американських медичних установ" Саакашвілі.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ України 2 лютого закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в ув'язненні та передати його Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Теги по теме
Украина Верховная Рада Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом