Ворог наступає з небаченою силою: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом
Ворог наступає з небаченою силою: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

Ворог наступає з небаченою силою: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

ЗСУ захищають Бахмут / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az и Баку.TV

Ситуація на Бахмутському напрямку вкрай важка. Ворог наступає з небаченою раніше силою.

Про це заявив лейтенант батальйону "Свобода" НГУ Роман Конон в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, окупанти намагаються пробитися на траси.

"Противник намагається вийти з півдня на трасу Костянтинівка - Бахмут, з півночі на трасу Слов'янськ - Бахмут. Ворог використовує різні типи зброї. Попри незначні успіхи ворога у просуванні, траси перебувають під українським контролем. Вони небезпечні, але під контролем ЗСУ", - зазначив Конон.

Відео дня

Лейтенант додав, що росіяни намагаються штурмувати Бахмут по кілька годин поспіль. Попри значний тиск українські воїни продовжують захищати фортецю Бахмут та дають ворогу відсіч.

"Ворог використовує застарілу радянську тактику, але модернізувавши її - це вал живої сили. Спочатку йдуть піхотні підрозділи окупантів на розвідку боєм, потім починається масований вал артилерії й повторюється знов піхотний штурм. Захисники Бахмута дають ворогу відсіч. Б'ємо ворога прицільно, вчора знищили велику групу окупантів", - додав Конон.

Ситуація на Бахмутському напрямку

За словами українських військових, ситуація в Бахмуті залишається складною. Основні битви ведуться в передмістях і околицях міста. У самому місті масштабних вуличних боїв немає.

За даними британської розвідки, поступове просування російських окупантів в районі Бахмута створює проблеми з постачанням українського гарнізону в місті. Росіяни встановили вогневий контроль над двома головними дорогами.

Як пише Bloomberg, США радять українським військовим тягнути час, в очікуванні поставок нового озброєння. Крім того, існує імовірність, що ЗСУ доведеться відійти від Бахмута Донецької області, щоб накопичити ресурси для весняного контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Росія хоче повторити в Бахмуті "сєверодонецький сценарій" – журналіст (відео)
  • Путін не готовий приймати ризиковані рішення навіть для порятунку своєї армії - ISW
  • Українські воїни за добу зібрали "щедрий врожай" з ліквідованих росіян (інфографіка)
Источник материала
Поделиться сюжетом