Зеленський може відвідати саміт ЄС
Зеленський може відвідати саміт ЄС

Зеленський може відвідати саміт ЄС

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Українському президенту відкрито запрошення відвідати Брюссель, підтвердили у прес-службі голови Євроради Шарля Мішеля.

 
Український президент Володимир Зеленський може взяти участь у саміті лідерів країн-членів Євросоюзу 9 лютого. Про це повідомила газета Financial Times у понеділок, 6 лютого.
 
 
“ЄС готується прийняти Володимира Зеленського на саміті у Брюсселі цього тижня, за словами людей, поінформованих про плани, які наголосили, що міркування безпеки можуть зірвати поїздку українського президента”, – йдеться у повідомленні.
 
Поїздка Зеленського до Брюсселя може стати його другим візитом за межі України з того часу, як розпочалася широкомасштабна війна з Росією.
 
Очікується також, що український лідер виступить на спеціальній сесії Європарламенту.
 
“Відверто кажучи, є великі ризики, якщо я кудись поїду. Це правда”, – заявив Зеленський журналістами минулої п’ятниці, відповідаючи на запитання про можливий візит до Брюсселя.
 
Наголошується, що речник президента України Сергій Никифоров відмовився від коментарів. Так само вчинили у прес-службі Європарламенту.
 
А речник голови Євроради Шарля Мішеля сказав: “Президенту Зеленському відкрито запрошення відвідати Брюссель”.
 
Як відомо, поки що єдиним закордонним візитом Зеленського після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року стала груднева поїздка до США. Тоді він у Вашингтоні провів переговори з президентом США Джо Байденом та виступив на засіданні Конгресу.
 



Джерело

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Евросоюз Европа Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом