Число загиблих під час землетрусу в Туреччині зросло
Число загиблих під час землетрусу в Туреччині зросло

Число загиблих під час землетрусу в Туреччині зросло

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Число загиблих під час землетрусу в Туреччині зросло до 5894 осіб

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган назвав цю катастрофу найбільшою в історії країни за останні 100 років: минулого разу серйозний землетрус був 1939 року в Ерзінджані.

Число загиблих під час землетрусу в Туреччині майже досягло шести тис. осіб. При цьому поранено – майже 35 тис. Про це у вівторок, 7 лютого заявив віце-президент країни Фуат Октай, передає Cumhuriyet.

 

“Загинуло 5 894 наших співвітчизників. Поранені – 34 810 осіб. У кількості зруйнованих будинках немає змін, 5 775. Врятованих з-під уламків налічується близько 8 тис. осіб”, – сказав він.

 

Він зазначив, що рятувальні групи продовжують відправляти до Адіямана, Хатаю та Кахраманмарашу. На місці подій працює понад 4 тис. машин та бере участь понад 60 тис. осіб.

 

У Сирії кількість загиблих досягла 1832 року, пише Reuters з посиланням на дані влади, а також екстрених служб.

 

Сейсмологи зафіксували землетрус магнітудою 7,7 у ніч проти 6 лютого. Він стався неподалік турецького міста Газіантеп, розташованого поряд із сирійським кордоном. Після було кілька десятків афтершоків. Вдень стався ще один землетрус магнітудою 7,6.

 

У турецькому МНС повідомляли, що з моменту першого землетрусу в країні зареєстрували щонайменше 285 повторних підземних поштовхів. Екстрені служби країни перевели у режим підвищеної готовності.

 

 

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якого висловив співчуття у зв’язку з численними жертвами внаслідок потужного землетрусу. 



Джерело

Теги по теме
Турция Жертвы
Источник материала
Поделиться сюжетом