Конкурент ChatGPT: Google створив чатбот на основі штучного інтелекту
Конкурент ChatGPT: Google створив чатбот на основі штучного інтелекту

Конкурент ChatGPT: Google створив чатбот на основі штучного інтелекту

Автори:
Валерія Буняк
Розмовна служба Bard буде загальнодоступною вже за кілька тижнів.

Гендиректор Google Сундар Пічаї повідомив про створення чатботу зі штучним інтелектом Bard. Він зазначив, що розмовна служба ШІ створена на базі платформи LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), яку компанія розробляла протягом останніх двох років.

Експерементальний чатбот Bard спершу буде доступним для тестувальників, однак вже за кілька тижнів усі охочі зможуть спробувати розробку.  

«Bard використовує інформацію з інтернету, щоб надати актуальні якісні відповіді. Він може бути джерелом для творчості та стартовим майданчиком для допитливості, допомагаючи вам пояснити нові відкриття космічного телескопа Джеймса Вебба NASA 9-річній дитині або дізнатися більше про найкращих нападників у футболі», — йдеться в блозі Google.

Наразі компанія планує випустити чатбот з полегшеною версією моделі LaMDA, оскільки потребує значно меншої обчислювальної потужності. Це дасть змогу розробникам масштабувати її для більшої кількості користувачів і отримати більше відгуків.

Нагадаємо, Google розробив програму, що перетворює текст на музику. Модель MusicLM може генерувати хвилинні музичні твори за текстовими підказками за допомогою «штучного інтелекту». Окрім цього, вона здатна перетворювати просвистілу або наспівану мелодію в інші інструменти.

Фото: Unsplash

Теги по теме
Google
Источник материала
Поделиться сюжетом